להוסיף או לא להוסיף ירקות – זאת השאלה!

0
2362
פומרניאן מבית גידול דריקר
זה דיון גדול בעולם של התזונה הטבעית! חלקם נגד וחלקם חושבים שזה מאוד חשוב – ואתם תצטרכו לקרוא, לחקור ולהחליט לבד 🙂  עם זאת, אם החלטתם להאכיל ירקות הם צריכים להיות בצורת עיסה (אפשר גם מעט מבושל) כיוון שכלבים לא יכולים לעכל את התאית בירקות. כדאי באופן כללי להמנע מבצל ותפוחי אדמה.
אז מה הכי הכי חשוב לזכור?!
  • אם בכל זאת מערבבים מזון יבש וחי, עדיף לרווח עם 12 שעות בין כל ארוחה כדי לוודא שזה מתעכל כראוי.
  • לא להאכיל עם יותר מדי עצם!! זה עלול לגרום לחסימת מעיים וניתוח (כמובן במקרה הגרוע ביותר, אבל עדיין …)
  • הצואה של הכלב שלך ישתנה – ככל שיותר תזונה נספגת בגוף, כך יוצא פחות פסולת בקצה השני. אנחנו שואפים (כן כן שואפים) לצואה מוצקה (אבל לא קשה!). קשה מדי פירושו יותר מדי עצם, רכה מדי: לא מספיק עצם או יותר מדי חלקים פנימיים. גם שינויים בצבע הצואה הם די רגילים תלוי מה הם אכלו. בקרו באתר DogsDinner לתמונות צואה http://dogsdinner2.webs.com/poopypics.htm
  • הימנע מהאכלת עצמות נושאות-משקל (לדוגמא רגליים של פרה) כיוון שאלו עצמות קשות במיוחד ויכולות לשבור שיניים.
  • אם אתם מאכילים כרעיים, כנפיים וכל דבר עם עצם, תשגיחו על כלביכם – יש כאלו שפשוט בולעים הכל בבת אחת (ויש גם כלבים שמוציאים את זה שלם בצואה!) וצריך להזהר שלא יחנקו.
  • למרות זאת …. חשוב להאכיל עצמות לניקוי שיניים.
  • אם הכלב שלכם כבר ניזון מזון יבש במשך שנים רבות יכול להיות שיש תקופת ניקוי רעלים, שעלולה להמשך בין שבועיים ל-3 חודשים. זה יכול לכלול; גירודים, דלקות אוזניים, נשירה מוגברת וכו’ אבל ברגע שהם עוברים את זה, כל הסימפטומים נעלמים וכלביכם יראה וירגיש טוב יותר.
  • צריכת המים של הכלב תרד באופן משמעותי, כיוון שבשר מספק נוזלים באופן טבעי.
  • גיוון הוא המפתח לתזונה בריאה – רצוי להאכיל יותר ממקור חלבון אחד. בישראל זה לא פשוט כמו בחו״ל (בגלל נושאים כמו תקציב ובשר זמין) אבל בהחלט אפשר לעשות את זה.
המידע שמובא בכתבה זו ובקבוצת פייסבוק זו מיועד להתייחסות כללית ולמטרות חינוכיות בלבד. מידע זה לא נועד להחליף ייעוץ רפואי מקצועי, ואין בכוונתנו לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע כל מחלה בבעלי חיים. בסופו של דבר, קבלת החלטות כלשהן בנוגע לטיפול בבעל החיים שלך היא באחריותך. לא אני ולא כל גורם אחר הקשור לקבוצה זו לא נישא באחריות בגין כל תוצאה – חיובית או שלילית – שעשויה לנבוע מהסתמכות על המידע שמובא כאן. במקרה של כל מחלה או פציעה רצינית, עליך תמיד להתייעץ עם הווטרינר שלך, ואין לנסות לאבחן באופן עצמאי או לרשום עצמאית חומרים טבעיים כלשהם לטיפול במחלות חמורות שדורשות טיפול מקצוע.